
Çikolata Soslu Islak Kek 4 yumurta 3 kahve fincanı toz şeker 3 çorba kaşığı süt 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 2 tatlı kaşığı kakao 3 kahve fincanı un Yumurta ve şeker, karışım yoğurt kıvamına gelene dek 5 dakika çırpılır. Süt ilave edilir ve kuru malzemeler elekten geçirilerek karışıma eklenir. Orta boy dikdörtgen pişirme kabında 170 derece'de 30 dakika pişirilir. Kek sıcakken üzerine 1 1/2 su bardağı süt dökülür ve 1 saat dinlendirilir. Üzerinin çikolata sosu için : 1 çorba kaşığı tereyağ 2 tatlı kaşığı kakao 1 tatlı kaşığı toz şeker 50 gr. sütlü çikolata 1 yumurta Tereyağ eritilir, içine kakao, tozşeker ve çikolata ilave edilip, yağın kendi sıcaklığında sos haline getirilir. 1 yumurta hafifçe çırpılarak karışıma ilave edilip, yoğun bir çikolata sosu elde edilir. Kekin üzerine dökülür, birkaç saat bekledikten sonra servis yapılır.
yine bir siteden aldığım ve denediğim bir tarif
afiyet olsun
hımmm bayılırım ellerine sağlık
YanıtlaSilHarika gözüküyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil